Dziś byłem w ASO z terkotaniem pompy. Panowie stwierdzili przy okazji, że mam akcję do wgrania. Okazało się, że przez długi czas nie mogli jej wgrać i nie wgrali. Mają zapytać SAP dlaczego i czy to nie jest pomyłka.
Po wyjechaniu z ASO zauważyłem coś takiego: po otwarciu drzwi (zawsze muszą być wcześniej otwarte) i zamknięciu wkłądam kluczyk do stacyjki przekręcam (nie zapalam) zegary kręcą mi się wkoło i wracają - nie było tak wcześniej i dziwi mnie to.
Nie dzieje się tak jak zrobie tą czynnośc drugi raz i kolejny nie otwierajać i zamykając drzwi. Co jest grane ? ma ktoś z Was coś takiego ? Oto krótki filmik:
Ja mam wrażenie, że to jest takie demo. Nie wiem jak to ma się do skody, ale w motocyklach (tych nowszych) to norma.
Dodam, że w swoim szkodniku tego nie mam.
PS.odatkowo buczy mi pompa jakies 2-3 sekundy po przekreceniu kluczyka a nie buczała, a terkotać terktoa dalej ale to w innym temacie.
Jeżeli dłużej auto postoi to pompa paliwowa będzie buczeć przez 2-3sek. po przekręceniu stacyjki, podnosi ciśnienie w układzie paliwowym po prostu. Wcześniej raczej też miałeś tylko mogłeś nie wrócić uwagi.
Zamieszczone przez Piotr AMP
Po wyjechaniu z ASO zauważyłem coś takiego: po otwarciu drzwi (zawsze muszą być wcześniej otwarte) i zamknięciu wkłądam kluczyk do stacyjki przekręcam (nie zapalam) zegary kręcą mi się wkoło i wracają - nie było tak wcześniej i dziwi mnie to.
Super, jak też tak chce Może ktoś wie jak to włączyć Vagiem.
Piotr AMP, ja też tak chce mieć z zegarami w OII !!!
Mam tak w firmowych Subaru i zawsze mi się to podobało... Sprawdź czy nie przybyło mocy, bo może wgrali Ci też inny program do ECU :diabelski_usmiech .
Skoro mówicie, że to takie super, to mam wreszcie coś co mnie będzie wyróżniać wśród MINT-ow, ale jesli ASO przypadkowo to włączyło to i przyapdkowo też pewno wyłączy i tak to z nimi jest.
Jak ktoś wpadnie na to jak to się stało to byłoby super, w sumie ciekawy bajer jeśli nie jest to usterka.
Nie ma co panikowac, nowy soft zegarow tak ma, kazdy nowy Superb tez tak ma. Czy to czemus przeskadza ??
więc to może kwestia nowego softu, ale zrozumiałem, że w końcu go nie wgrywali :roll:
Grześ, chodzi tylko o to że nie było a jest i nikt nawet bąka nie puscił, że coś koledze w aucie zmienia...
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Nie ma co panikowac, nowy soft zegarow tak ma, kazdy nowy Superb tez tak ma. Czy to czemus przeskadza ??
więc to może kwestia nowego softu, ale zrozumiałem, że w końcu go nie wgrywali :roll:
Grześ, chodzi tylko o to że nie było a jest i nikt nawet bąka nie puscił, że coś koledze w aucie zmienia...
szkoda może soft jakiś wgrali ale u mnie chodzi o jakąś akcję (później odczytam numer akcji ze zlecenia), której nie mogli wgrać a która pojawiła się w im w komputerze tam gdzie wypisują zlecenia, nie znam się akurat na tym jak im pracuje ten system.
Piotr AMP, napisz mi numer nadwozia na PW. Gdzieś podział mi sie Twój post z numerem zamówienia.
A co dotyczy pompy to moja pompa załącza sie w momencie otwarcia drzwi kierowcy.
[ Dodano: Sro 17 Lut, 10 10:58 ]
Zamieszczone przez Piotr AMP
szkoda może soft jakiś wgrali ale u mnie chodzi o jakąś akcję (później odczytam numer akcji ze zlecenia), której nie mogli wgrać a która pojawiła się w im w komputerze tam gdzie wypisują zlecenia, nie znam się akurat na tym jak im pracuje ten system.
Akcja 90E9 - wskaźnik ilości paliwa
Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz